Ново

Идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята

  Страхотни идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята с помощта на заготовки: Домати : белени, нарязани на кубчета и порционирани в тор...

Monday, February 2, 2015

Нокти - заздравяване и поддръжка

От доста време имам проблеми с ноктите. Може би отчасти се дължат на това, че имам градинка, в която прекарвам доста време, понякога без ръкавици :) 

Причината за чупливостта и разслояването на ноктите може да се крие и в липсата на някои ценни витамини и минерали, които са важни за здравината на косата и ноктите ни. За да избегнете това добавете към менюто си сурови плодове и зеленчуци. Полезно е да го обогатите със сурови ядки, в които се съдържат ценните омега-3 и омега-6 киселини. Ако и това не помогне използвайте следващата процедура, която може да приготвите и в домашни условия.
За целта са ви нужни половин супена лъжица желатин, която да разтворите в чаша вряла вода. Изчакайте докато сместа изстине. Потопете ноктите си за 10-15 минути.
Процедурата може да се прилага 2-3 пъти седмично. Желатинът ще подхрани и заздрави ноктите ви. Сами ще се убедите колко ефективна е тази процедура само след няколко използвания!

No comments:

Post a Comment

Популярни теми