Ново

Идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята

  Страхотни идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята с помощта на заготовки: Домати : белени, нарязани на кубчета и порционирани в тор...

Thursday, April 18, 2024

Външна статия: домати

След като доматите цъфнат, има няколко важни фактора, които влияят на тяхното узряване. Ето някои съвети за отглеждане на домати и как да ги ускорите да узреят:

Премахвайте пичовете: Оставете не повече от 1-2 от най-силните издънки, за да увеличите достъпа на светлина и въздух до растението. Пичовете не дават пълноценна реколта и само отнемат хранителни вещества и вода от растението1.
Скъсайте листата над всяка чепка с домати: Това ще помогне на плодовете да почервенеят и да растат по-бързо1.
Обирайте узрелите плодове: След като доматите достигнат желания размер, своевременно ги откъсвайте, за да предотвратите презряване и да дадете шанс на следващите домати1.
Пречупвайте високорастящите сортове: Пречупването на високорастящи сортове домати ще увеличи добива и ускори узряването1.
Привържете големите храсти към опора: Това ще предотврати плодовете от докосване до земята и ще подобри вентилацията1.
Използвайте листното подхранване: Листното подхранване стимулира образуването на нови плодове и ускорява узряването. Поливайте доматите с разтвор на борна киселина и карбамид1.
Торете с калий: Доматите се нуждаят от калий по време на плододаването. Използвайте разтвор на калиев перманганат или оборска тор1.
За оптимални резултати, следвайте тези съвети и ще имате узрели и вкусни домати в градината си! 🍅🌱

No comments:

Post a Comment

Популярни теми