Ново

Идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята

  Страхотни идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята с помощта на заготовки: Домати : белени, нарязани на кубчета и порционирани в тор...

Wednesday, June 11, 2014


Ларингит
Най-важното е да успееш да сложиш компрес с извара още тази нощ (докато детето спи, иначе е неудобно, а и малките не го търпят), както и следващите две. След това взимаш Apis 15 СН и даваш по 3 гранулки под езика през 15-20 минутки, докато успееш да намалишкашлицата, после разреждаш приемите. Даваш на детенцето чай от цвят бъз и липа, колкото изпие (повече е по-добре). Даваш му няколко дни по ред по 1 ампула вит.С и 1 амп. калциев глюконат. За ларингита това май ти стига.


За зелените сополи докторът изписва Еуфорбиум шпрей и Меркуриус солубилис 15 СН - 1-2 -3 пъти по 5 зрънца. Разреждаш при подобрение и даваш по веднъж на ден до чисто носле.
За кашлица - черна ряпа със захар и Тартефедреел - 3-4-6 x 5-6 капки, при подобрение се намаля.
Poumon histamine - 3-4 х 3 зр., ако е пресипнал гласът, Септилин сироп - по 1/4-1/2 ч.л. два пъти дневно.
Ако има хрипове, там, където се чуват можеш да сложиш компрес от извара. 

АНГИНИ
КОМПРЕС- При остра ангина, пневмония и др. възпаления, най- бърз ефект се получава с изварен компрес. Купува се извара от магазина или към 1 л прясно мляко се добавят 2- 3 супени лъж. оцет или лимонов сок или 1- 2 чаени лъж. лимонтузу и т.н. Млякото се загрява и се пресича. Ако киселината не е достатъчна, се добавя още до доброто пресичане. Млякото се прецежда и се поставя в тензух. Дебелина на слоя около 1 см. Компресът се поставя върху гърлото, покрива се с найлон и се закрепва с шал или друг подобен плат. Внимава се компресът да е плътен, защото иначе ще охлажда. Силата му е 8 часа.

NB!!! ПРОФИЛАКТИКА- 1 чаена лъж. морска сол на чаша вода + (ако има, ако няма и без)20 капки настойка от арника или невен (Calendula);Сутрин и вечер- гаргара и когато е здрава!!!

При остри ангини друг вид гаргара:
ГАРГАРА - със салвия ( 1 суп. лъж. се вари 3 минути в 200 мл вода ) всеки 1 - 2 часа. Или цвят от лайка ( 1 суп. лъж., запарена 20 мин. в 200 мл вода.

ПРОПОЛИС - 30 г се нарязват и се разтваря в 100 мл 90 - 95% етилов спирт, прецежда се след 1 седмица, но може да се пие от I ден. Може да се купи и готов разтвор от аптеката. 3 пъти Х 30 - 40 капки в супена лъжица вода или друга течност. За деца по 1- 2 капки на прием за всяка година живот. Например 3 годишно дете ще пие 3 Х 3 - 6 капки дневно. за по - добър ефект преди преглъщане да се направи гаргара.

За малки деца прополисовият р-р може да се смеси със сироп за кашлица (например Бронхолинтин или арония на Крачанов и пр.) или някакъв приятен сироп, например от ягоди или малини. Едно шише за сироп е с обем 125 мл = 25 чаени лъжички. Ако дозата на детето е 5 капки, в сиропа трябва да се добавят 125 капки клеева тинктура.
СЛЕЗ - 1 супена лъжица се варят в 0,3- 04 л вода 3 - 4 минути. Чаят се разпределя на 3 - 4 порции.

ХОМЕОПАТИЯ- Angin HEEL- 3 Х по 1 табл., но може и на всеки час по 1 табл. при по- тежки случаи.
Tonsillotren- профилактика 2 х 1; при остро възпаление- деца до 8 табл. дневно, възрастни до 12 табл. дневно. 

Укрепвайте имунната система. Вижте за студени обливания (отговорих на въпрос за нощно напикаване), прясно изцедени сокове. Доста нещо е написано при съответните теми. 

No comments:

Post a Comment

Популярни теми