Ново

Идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята

  Страхотни идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята с помощта на заготовки: Домати : белени, нарязани на кубчета и порционирани в тор...

Sunday, June 8, 2014

Псевдокруп (Субхордален ларингит)

Псевдокрупът, наричан още субхордален ларингит, засяга гласните връзки и трахеята на малките деца, най-често на възраст между 2 и 4 години. Обикновено заболяването се предизвиква от вирусна инфекция. Параинфлуентните вируси отключват около 80% от случаите на псевдокрупа.

Кои са симптомите на псевдокруп?

Псевдокрупът обикновено стартира през нощта с дрезгава, лаеща кашлица на пристъпи, която води до шумно дишане. Възможно е също така детето да има температура или дрезгав глас.

Хомеопатично лечение на псевдокруп:

Повечето деца с псевдокруп могат да бъдат лекувани при домашни условия. Пуснете гореща вода в банята. Седнете с детето си до нея, за да може да вдишва горещата пара. Започнете да давате на детето хомеопатичното лекарство на всеки 10-15 минути. Хомеопатичните препарати намаляват отока на възпалените тъкани и помагат на детето да отхрачи слузта. Подобрението от тяхното приложение трябва да настъпи в рамките на 30-40 минути.
Хомеопатията също стимулира имунната система и може да предотврати нови пристъпи на псевдокруп при деца, които са склонни да получават рецидиви. Хомеопатичното лечение е на природна основа, ефикасно и без странични ефекти.
Ето и най-честите хомеопатични лекарства за леки случаи на псевдокруп:
  • Аконит – Детето е прекарало деня, изложено на студен въздух или студен вятър, и около полунощ започва настинка с внезапна висока температура и псевдокруп. Силната суха кашлица наподобява лаене на куче. Детето е изплашено и възбудено.
  • Хепар сулфур – Псевдокруп с пробождащи болки в гърлото. Раздразнително, ядосано дете с агресивно поведение. Изключително чувствително към студ и течение.
  • Спонгия тоста – Лаеща кашлица, която звучи, сякаш трион реже дърво. Дрезгав глас. Подобрение на симптомите от вдишване на гореща пара.
  • Самбукус нигер – Лаеща, задушаваща кашлица, която прилича на спонгия, но е съпроводена и със запушен нос; трудното дишане е не само поради кашлицата, но и заради блокирания от гъста слуз нос. Детето диша по-лесно, когато седи изправено в леглото.

Кога трябва да потърсите лекарска помощ?


Повечето деца имат леки форми на субхордален ларингит и нямат затруднения в дишането. Незабавно потърсете лекарска помощ, ако детето има силно затруднение на дишането, не може да преглъща или е със свирене или пискливи звуци (стридор) при вдишване.

No comments:

Post a Comment

Популярни теми