Ново

Идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята

  Страхотни идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята с помощта на заготовки: Домати : белени, нарязани на кубчета и порционирани в тор...

Wednesday, March 25, 2015

ЛОСИОН ОТ ЗЕХТИН И ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Зехтинът е най-полезната и бедна на калории мазнина. Освен в ежедневното си меню, може да включите тази храна на боговете и в грижата за кожата си.

Още от древността, течното злато е използвано от жените за да поддържат кожата, косата и ноктите си здрави и красиви.

Този дар от природата е подходящ за всички типове кожа, с невероятни антиоксидантни свойства, богат на витамини А и Е. Забавя процесите на стареене, намалява риска от рак, регенерира кожата и подпомага възстановяването и след излагане на слънце. Отлично средство за предотвратяване образуването на бръчки. Има много добра проникваемост в кожата и не образува филм, като по този начин я подхранва в дълбочина. Множеството съставки се усвояват от организма почти на 100 %. Заздравява рани, дезинфекцира и омекотява кожата след бръснене и епилация.



Маслиновото масло е един балансиран източник на здраве. Не предизвиква алергични реакции. Не запушва порите и така кожата запазва способността си да диша. Благотворно влияе на претоварените мускули, действа антицелулитно и предотвратява появата на стрии.

Зехтинът е добър разтворител на етерични масла и има свойството да поглъща и задържа ароматните вещества. Такова съчетание образува не само приятен аромат, но и дава по-добри резултати. За около 10 мин. съставките на маслата попадат от кожата в кръвообръщението, а от там в целия организъм. Така ароматните молекули влияят невидимо на много нива в нашето тяло. Стимулират защитните сили, регулират кръвообръщението, нормализират психическото състояние, повишават работоспособността.

За да приготвите този чудесен лосион ви е неоходимо тъмно шише, в което да смесите чист, студенопресован зехтин и няколко капки от любимите ви етерични масла. Комбинирайте най-много до 7 вида различни масла, като на 50 мл зехтин може да сложите 15-20 капки. Обърнете внимание на действието на маслата. Някои са с противоположно действие, други не се прилагат преди излагане на слънце или при бременност.

Една капка масло е равна на 30 гр чиста билка и ако имате алергия, задължително си направете тест. Капнете капка от етеричното масло в сгъвката на лакътя и следете за реакция 24 часа. Ако мястото се зачерви не използвайте това масло.


Източник:Съжалявам, но не помня!


No comments:

Post a Comment

Популярни теми