Ingredients
· 1 cup orange flower
water (or rosewater or distilled water; avoid tap water because it may
introduce bacteria into your cream, and that may cause it to develop mold)
· 2 drops tangerine
essential oil (or rose essential oil or the essential oil of your choice)
· ½ teaspoon vitamin E
oil- optional
· ¾ cup sweet almond oil
(or apricot or grapeseed oil)
· 1/3 cup coconut oil (I
used refined coconut oil, not virgin coconut oil, for this recipe)
· ¼ teaspoon liquid
lanolin
· 1 ounce grated beeswax
Instructions
- Combine
the water, drops of essential oil, and vitamin E oil (if using) in a
liquid measuring cup. Set aside while you heat the other ingredients.
- Combine
the sweet almond oil, the coconut oil, the liquid lanolin and the grated
beeswax in a small pan. Set the pan over a double boiler and heat over low
heat just until the oils and beeswax are melted.
- Transfer
the oils to your blender and allow to cool to room temperature. You will
know they are at room temperature when the mixture appears to solidify a
bit, and is cream colored. If you choose to speed cooling of the oils in
the refrigerator, make sure to check frequently so the mixture does not
get too hard.
- When
the oils have cooled, turn on your blender at its highest speed. Slowly
pour the water mixture into the center of the whirling oils. (It’s very
important to pour the water in a slow trickle because your goal is to
create an emulsion.) When most of the water has been added, you will
notice your cream starting to thicken. This is good! When the cream looks
nice and thick and most or all of the water has been added, turn off the
blender and mix in the rest of the water by hand with a spoon or a rubber
spatula.
- Pour
the cream into jar(s) for storage. Keep in a cool, dark location (the
refrigerator is probably the best place for long-term storage). Enjoy your
homemade skin cream!
from http://gourmandeinthekitchen.com/
Превод:
Съставки
· 1 чаша
вода от портокалови цветя (или розова вода или дестилирана вода; избягвайте
чешмяна вода, защото може да въведе бактерии във вашия крем и това може да
причини образуването на мухъл)
· 2 капки
етерично масло от мандарина (или етерично масло от роза или етерично масло по
ваш избор)
· ½ чаена
лъжичка масло от витамин Е - по желание
· ¾ чаша
масло от сладък бадем (или масло от кайсии или гроздови семки)
· 1/3 чаша
кокосово масло (използвах рафинирано кокосово масло, не чисто кокосово масло,
за тази рецепта)
· ¼ чаена
лъжичка течен ланолин
· 1 унция
настърган пчелен восък
Съставки
· 1 чаша
вода от портокалови цветя (или розова вода или дестилирана вода; избягвайте
чешмяна вода, защото може да въведе бактерии във вашия крем и това може да
причини образуването на мухъл)
· 2 капки
етерично масло от мандарина (или етерично масло от роза или етерично масло по
ваш избор)
· ½ чаена
лъжичка масло от витамин Е - по желание
· ¾ чаша
масло от сладък бадем (или масло от кайсии или гроздови семки)
· 1/3 чаша
кокосово масло (използвах рафинирано кокосово масло, не чисто кокосово масло,
за тази рецепта)
· ¼ чаена
лъжичка течен ланолин
· 1 унция
настърган пчелен восък
Инструкции
Комбинирайте водата, капките етерично масло и маслото от
витамин Е (ако използвате) в мерителна чаша за течност. Оставете настрана,
докато загреете останалите съставки.
Смесете маслото от сладък бадем, кокосовото масло, течния
ланолин и настъргания пчелен восък в малък тиган. Поставете тигана върху двоен
котел и загрейте на слаб огън, докато маслата и пчелният восък се разтопят.
Прехвърлете маслата във вашия блендер и оставете да се
охладят до стайна температура. Ще разберете, че са на стайна температура,
когато изглежда, че сместа се втвърдява малко и има кремав цвят. Ако решите да
ускорите охлаждането на маслата в хладилника, не забравяйте да проверявате
често, за да не стане сместа твърде твърда.
Когато маслата се охладят, включете блендера на най-високата
скорост. Бавно изсипете водната смес в центъра на въртящите се масла. (Много е
важно да наливате водата на бавна струя, защото целта ви е да създадете
емулсия.) Когато по-голямата част от водата е добавена, ще забележите, че
вашият крем започва да се сгъстява. Това е добре! Когато кремът изглежда хубав
и плътен и е добавена по-голямата част или цялата вода, изключете блендера и
разбъркайте останалата вода на ръка с лъжица или гумена шпатула.
Изсипете крема в буркан(и) за съхранение. Съхранявайте на
хладно и тъмно място (хладилникът е може би най-доброто място за дългосрочно
съхранение). Насладете се на вашия домашен крем за кожа!
No comments:
Post a Comment