Съхранението на различните видове продукти е от съществено значение не само за качеството на приготвената от нас храната, но и за нашето здраве.
В таблицата са посочени някои продукти и препоръчителната продължителност (в дни) на тяхното съхранение в хладилник.
Съхранението на различните видове продукти е от съществено значение не само за качеството на приготвената от нас храната, но и за нашето здраве.
В таблицата са посочени някои продукти и препоръчителната продължителност (в дни) на тяхното съхранение в хладилник.
Продукти | Съхранение (в дни) |
Консерви (зеленчукови) | 4-5 |
Компот | 3 |
Зеленчуци (задушени) | 1 |
Спагети (прясно сготвени) | 2 |
Картофена салата | 1 |
Ориз варен | 2 |
Прясно мляко | 4 |
Кисело мляко | 4 |
Сирене | 5 |
Кашкавал | 10 |
Яйца (сурови) | 20-30 |
Яйца (сварени) | 14 |
Месо (сурово) | 2 |
Месо (печено) | 3-4 |
Кайма и салам (сурови) | 1/2 |
Салам (пушен) | 2-4 |
Риба (сурова) | 1 |
Риба (печена или пушена) | 1-2 |
Шунка (пушена) | 5-6 |
Салам (нарязан на парчета) | 5-6 |
Пиле (сурово) | 3-5 |
Пиле (печено или варено) | 5-6 |
Салата (листни зеленчуци) | 2 |
Коренови зеленчуци | 10-20 |
Фасул зелен, грах | 5-7 |
Плодове (ябълки, круши) | 7 |
Спанак (суров) | 1-2 |
Грозде | 2 |
|
No comments:
Post a Comment