Ново

Идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята

  Страхотни идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята с помощта на заготовки: Домати : белени, нарязани на кубчета и порционирани в тор...

Thursday, March 10, 2016

Мака

Мака, или още перуанският женшен, е растение, отглеждано в планините на Перу от хиляди години насам. Растението принадлежи към семейството на репите и перуанците често – често похапват от него. Коренът на мака е много богат на протеини и въглехидрати и се смята, че има възстановителна сила. Повишава енергията и либидото и се препоръчва горещо за консумация от по-възрастни мъже и жени.

Учените все още изследват влиянието на мака върху човешкия организъм и няма научни доказателства за някакво негово лечебно действие. За сметка на това обаче маката на прах, придава интересен вкус на шейкове, сокове и храни и със сигурност не е вредна за здравето, така че какво ви пречи да я опитате!

Мака Мака е богата на витамини В , С и Д и ви осигурява голямо количество калций, цинк , желязо, магнезий, фосфор и аминокиселини.

Някои специалисти все пак смятат, че мака действа отлично за насърчаване на сексуалната функция при мъжете и при жените. Те я препоръчват за повишаване на либидото и за по-голяма издръжливост при мъжете, и за стимулиране на плодовитостта при жените.

Дамите, които имат болезнена менструация или изпитват симптомите на менопаузата, могат да се посъветват с лекаря си и да приемат хранителна добавка от корен от мака. Тя облекчава болки в тялото, спазми, горещи вълни, тревожност, депресия и резки промени на настроението.

Перуанците вярват, че приемането на мака повишава енергията им, помага им да се концентрират и да мислят по-бързо. Доколко това наистина е така не е много сигурно.
Ако вие се чувствате уморени и апатични твърде често, поръчайте си мака на прах и взимайте по половин до една чаена лъжичка. Много бързо ще разберете помага ли ви или не, без да навредите на здравето си.

Някои специалисти твърдят, че мака помага при кожни проблеми – най-вече появата на пъпки и акне. Както се досещате, това също не е научно доказано все още.

Купете си мака на прах от щанда за органични храни в нашата дрогерия или от някой магазин за био храни и изпробвайте някоя рецепта. Нищо лошо няма да ви се случи, а ще се пробвали още един продукт с екзотиченвкус.

Ако сте решили да взимате хранителни добавки от мака, то непременно се консултирайте с лекар преди това. Все пак не забравяйте, че всяко нещо – в неправилната доза – започва да вреди и не си правете експерименти.

No comments:

Post a Comment

Популярни теми