Ново

Идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята

  Страхотни идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята с помощта на заготовки: Домати : белени, нарязани на кубчета и порционирани в тор...

Monday, March 21, 2016

Ноктите и проблемите с тях

Информацията, която съм включила в този раздел е събирана в течение на времето от различни сайтове и форуми. Извинявам се, че не знам източниците и е малко неоформена, но съм вадила само най-същественото.

-""Панацея" за чупливи, по-скоро цепещи и люспещи се нокти. - арганово или кокосово масло ще свършат чудесна работа. Можеш да пробваш с йод, мажеш нокътя, изсъхва и нанасяш цветен лак. Аз съм си мазала ноктите с лимон - колкото пъти искаш на ден - за същия "проблем".Също е важно да увеличиш приема на калций и витамини."

-"-втриване на зехтин или масло за нокти - два три пъти дневно;
-хапвам по няколко лъжици сусамов тахан;
-миене, бърсане и всякакви подобни дейности -с ръкавици;
-визуализации, когато се сетя на хубави и здрави нокти. Това става лесно дори и на работа;
-изпращам любов на всяко пръстче, галя си ги и такива неща"

-"Лекарите казват, че е свързано с недостиг на калции, а при мен и на желязо. Така че може и да ти липсва нещо в организма. А най-лесно се набавят със сурови ядки, тахан, зелени салати, плодове и зеленчуци."

-"Пробвай да мажеш ноктите с геритамин капуслки (витамин А и Е, продават се в аптечките). Бодни една капсулка с игла и с течноста намажи си ноктите, след това вдигни ръцете (ужким съхнеш лак) и остави да ги попият витамините. Прави го почесто и трябва са се оправат ноктенцата. "




ЗА гъбички - взема се Пантогел от аптеката мисля че 40 или 50 мл , изтисква се тубичката в кутийка и се прибавят 7 капки чаено дърво, 8 капки лимон и 2-3 капки лавандула/или индрише/  разбърква се добре и с това се мажат
ГЪБИЧКИ (на краката, неприятна миризма) - Правете всяка вечер бани на краката във вода от сварен босилек.

ГЪБИЧКИ (по ноктите на ръцете) - Да се свари силно кафе и няколко пъти ръцете да се потапят във водата заедно с утайката.

ГЪБИЧКИ (по пръстите на краката) - Добре измити, стъпалата се потапят в силен винен оцет. Вечерта се спи с чисти чорапи, напоени с оцета.

ГЪБИЧКИ (по пръстите на краката) - Правят се бани с хладка вода, в която са разтворени по 1 с.л. сода бикарбонат и сол.

ГЪБИЧКИ (по пръстите на краката) - Счукан джоджен се смесва със сол и се слага между пръстите.

Много хора страдат от онихомикоза по известна като гъбична инфекция под ноктите. Ранните признаци за появя на гъбички под ноктите на краката са почти незабележими и това може да е причина да ги пренебрегнете.
Но щом забележите, че ноктите ви започнат да променят цвета си или са станали по-дебели и лесно чупещи се, трябва да вземете незабавни мерки за лечението на проблема. В противен случай, влошаването на проблема носи неприятна, силна болка и ще се наложи да получите медицинска помощ от специалист.
За щастие, има някои домашни средства за решаване на проблема, които вършат чудесна работа.
Маслото от чаено дърво е мощно антисептично и фунгицидно средство, което може да се пребори с гъбичките. Ето няколко начина на прилагане:
Смесете неразредено масло от чаено дърво и зехтин и нанесете върху засегнатия участък;
Периодично капвайте по няколко капки от чаеното масло върху нокътя и разтривайте добре зоната;
Използвайте смес от равни количества зехтин, масло от мащерка и масло от чаено дърво директно върху нокътя. Оставете сместа да действа 10-15 минути, след което, със стара четка за зъби, която вече не ползвате, втрийте добре сместа в нокътя и под него. Това ще помогне на сместа да проникне в засегнатия участък, а също и да отстрани горния слой на нокътя, където са се настанили гъбичките.
Може да продължите с процедурите не само до видимо подобряване на ноктите, но и 1-2 седмици след това, за да сте сигурни, че гъбичките са изчезнали окончателно. Ако остане дори и най-малка следа от тях, бъдете сигурни, че ще се развият отново. Намазването с калиев хидроксид е начин да проверите дали сте се отървали от гъбичките на 100%.
Имайте предвид, че лечението с масло от чаено дърво помага само, ако инфекцията е в начален стадий.
Друго средство, което можете да ползвате е комбинация от топла вода и ябълков оцет. Смесете равни части от двете течности в малка ваничка и натопете ноктите на краката си за не по-малко от 15 минути. След като приключите, подсушете краката старателно, дори използвайте сешоар, за да премахнете изцяло влагата. Това е особено важно, тъй като гъбичките се развиват именно във влажна среда.
Киселината в ябълковия оцет ще спре развитието на гъбичките и постепенно ще ги отстрани напълно.
Смес от ябълков оцет и средно смляно оризово брашно може да се използва като ексфолиант при засегнати от гъбички нокти на крака. Ексфолирането спомага за премахване на мъртвите клетки от ноктите и кожата около тях, където виреят гъбичките.
Намажете засегнатите зони със сместа и леко разтривайте около 5-10 минути. Това ефективно ще премахне мъртвите кожни клетки и гъбичките, лежащи под тях. След това измийте добре и много старателно подсушете мястото.
Масажирайте краката си с равни количества зехтин и сок от лимон, което ще омекоти кожата и ще предотврати развитието на нова инфекция.
В къщи, също така, можете да потапяте краката си в антисептична вода за уста или комбинация вода за уста с оцет. Сама по себе си, водата за уста е силен антисептик, който може да премахне гъбичната инфекция.
Надяваме се, че сме ви били полезни с тези съвети!
Ето и от мен рецепта против гъбички. Ноктите на засегнатите участъци се изрязват напълно, до където е възможно. Вземате стар чесън и цепвате скилидката.   Мажете директно със скилидката със сока от чесъна. При необходимост цепвате скилидката отново или вземате друга. Мажете навсякъде засегнатите места - пръсти, около нокетната плочка, между пръстите. Да не остане ненамазано. Обувате чорапи. Мисля, че така трябваше да се стои 2-3 часа, но аз съм си правила тази процедура примерно 18-19 часа и съм преспивала по този начин. Правила съм я петък срещу събота или събота срещу неделя, когато не трябва да излизам поне до 15-16ч. на другия ден. 


No comments:

Post a Comment

Популярни теми