Ново

Идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята

  Страхотни идеи и хитринки за по-бързо справяне в кухнята с помощта на заготовки: Домати : белени, нарязани на кубчета и порционирани в тор...

Wednesday, June 8, 2016

РЕЦЕПТА ЗА ДОМАШЕН МАГНЕЗИЕВ КРЕМ

Магнезия представлява елемент необходим за живота и здравето. Участва в около 300 различни процеси в човешкия организъм. Тъй като досега разгаданите процеси разкриват само малка част от тайната на нашия Творец, може да се окаже един ден, че магнезият е участник на десетки пъти повече процеси.

Неговите недостизи в тялото се изразяват чрез сигнали, които можем да видим и усетим, само трябва да ги идентифицираме. И това не са само треперенето на клепачите и контракциите на прасеца.
Понякога не се чувстваме добре, а знаем, че това продължава от дълго време, следователно се замисляме върху евентуалните причини за нашето състояние. Имаме спомени за това, как сме се чувствали преди няколко години или когато сме били по-млади. Дали при теб е така?...
Ако отидеш при доктор и споделиш с него неясните си страдания, най-вероятно ще те изгледа с голямо внимание и ще потвърди лошите ти предчувствия споделяйки с теб, че действително изглеждаш малко изморен. Ще ти препоръча повече почивка и прием на някакви витамини (от аптеката), може да предложи и направление за някое и друго изследване. Ако си вече на прилична възраст, нещата ще му се видят много прости: годините! – "и това така вече ще бъде, дано не става по-зле".
Една от причините да се чувстваш зле, може да бъде липсата на магнезий. В другите статии в този блог, посветени на магнезия и ролята му в организма, можеш да намериш полезна за теб информация и да се възползваш от невероятните възможности на този елемент. Прочети ги, заслужаваш да го знаеш.

Наскоро открих една рецепта за домашно приготвен крем. Всичките съставки много ми харесаха. Още повече, понеже всичките ги имах, веднага го направих. Трябва да призная, че е много, много приятен: лесен за самостоятелното приготвяне, кадифента му мекота се усеща при нанасянето, дори без допълнителни аромати мирише приятно, и което е най-важното – прекрасно подхранва и предпазва кожата, лесно се абсорбира и оставя кожата мека и матова.



Нужните съставки за магнезиевото кремче са следните: 


  • 150 мл. магнезиев хлорид ЧЗА 
  • 25 мл. гореща вода 
  • 200 мл. какаово масло или масло ши, или кокосово масло 
  • 50 мл. растително масло 
  • 25 мл. ланолин 
  • 50 мл. пчелен восък 
Последните две съставки не са задължителни - ако нямаш достъп до тях можеш да ги подминеш, въпреки че препоръчвам пълната рецептура.



Начин на приготвяне на магнезиевия крем: 

- Горещата вода сипи към магнезиевия хлорид и изчакай докато се разтвори. Техниката е подобна на тази при магнезиевото олио, но прибавяме доста по-малко вода. Така ще получим концентрирано магнезиево олио. Внимание – дразни кожата. На снимката се вижда, че 150-те мл. сух магнезиев хлорид намаля обема си след разтваряне.



- Олиото, маслото, восъка и ланолина слагаме на парна баня – може да бъде буркан в тенджера с вода. Изчакваме докато всичките съставки се разпуснат, избъркваме ги внимателно. Оставяме за 5 минути да поизстине.
- Съдът с магнезиевото олио поставяме за 5 минути в горещата вода.
- Изсипваме двете течности във висок, тесен съд и миксираме на високи обороти, както при разбиване на пяна от белтъци. След малко течностите се съединяват - напомнят майонеза. Миксираме 5 минути.
- Преместваме крема в буркан и оставяме на топло място. Ако в помещението е хладно, овиваме буркана с одеало.
Ако кремът изстине прекалено бързо, може да се разслои. Това не е страшно. Трябва отново да се затопли и миксира.



Приложение на магнезиевия крем: 


  • Това е съвършен начин за набавяне на магнезий. Може да се ползва за цялото тяло. Вечерното намазване на стъпалата осигурява бързо абсорбиране на магнезий, а стъпалата ще бъдат приятно затоплени и с омекотена кожа. Ние тук го използваме също за лице – ако нямаш особено чувствителна кожа, опитай също - прекрасно попива, изсветлява различни петна и лунички, имам чувството че ликвидира бръчките дори. Чувството за леко щипане и затопляне е натурално, така действа магнезия. 
  • Това е болкоуспокояващо мазило, използва се при мускулни контузии и болки, болки в гръбнака, изморени крака. Използвай го за разтриване на коленете, гръбначния стълб, раменете. Прекрасно подобрява циркулацията на кръвта. Магнезия действа успокоително и релаксиращо.
  • Може да се използва вместо дезодорант.
  • Много помага при атопичен дерматит. Подобрява силно сухата и напукана кожа.
Такъв крем може да се купи за 67,10$ плюс разходите за доставка на http://elektralife.com.au/. За мен тази информация е достатъчно мотивираща, за да си направя кремчето сама :-)


източник: http://zdravnaakademia.blogspot.bg/2014/06/blog-post_7.html

No comments:

Post a Comment

Популярни теми